Hyresvärd

Här hittar du svar på vanliga frågor för dig som hyresvärd!

Besök gärna vår guide för att se hur mycket du kan tjäna på ditt utrymme. Ett snittförråd på 3 kvm i Stockholm kan du hyra ut för cirka 600kr per månad. 

Registrera dig enkelt här för att komma igång. Du kan registrera dig direkt med Facebook eller med epost. För att registrera dig måste du godkänna våra användarvillkor och vår sekretesspolicy. Tänk på att du måste ange ytterligare uppgifter för att kunna ta emot bokningar och utbetalningar. 

Det är helt gratis att registrera sig och lägga ut en annons. När du får ett utrymme uthyrt så tar Budkeep en serviceavgift om 15% av hyresbeloppet. 

Vår marknadsplats är särskilt skapad för att hantera uthyrning av utrymmen. Vi hjälper dig med eventuella problem som kan förekomma, marknadsför ditt utrymme, möjliggör säker men anonym kommunikation mellan dig och Hyresgästen,

För mindre frågor och funderingar kan du enkelt komma i kontakt med oss genom vår live-chatt som är öppen 08:30-18:00 på vardagar. Det går bra att lämna meddelanden även om vi inte är online så svarar vi så snart vi kan! Du kan även höra av dig till hello@budkeep.com där vi vanligtvis svarar inom ett dygn. Om du hellre vill ringa oss når du oss på 070-748 32 22

Ja. Det är viktigt att du har hemförsäkring om något skulle hända med utrymmet.

I många hemförsäkringarna ingår skydd vid förvaring av sin egendom hos någon annan. Vi rekommenderar att du vänder dig till ditt försäkringsbolag och stämmer av vilka belopp och villkor som gäller. 

Prissättningen är helt upp till dig. Vad tycker du känns rimligt? Vi rekommenderar att du undersöker vad liknande utrymmen hyrs ut för och sätter din hyra på liknande nivå. Om du är osäker kan du följa denna lathund. Är ditt utrymme utrustat med säkerhetsåtgärder som larm och övervakning kan du ofta ta lite mer. 

När du tagit emot en bokningsförfrågan har du alltid alternativen att acceptera eller neka. Du har även möjlighet att kommunicera mer med Hyresgästen och ställa frågor.

Du ansvarar själv för att redovisa dina inkomster till skatteverket. Pengar du tjänar genom att hyra ut ett utrymme hos Budkeep deklareras som inkomst av Kapital. 

Du kan tjäna upp till

0
kronor

på att hyra ut ett rum i Stockholm